Toimintamuodot

Vaajakosken baptistiseurakunnan toiminta-ajatuksena on toteuttaa Jeesuksen lähetyskäskyä (Matt 28:19-20) vapaan kristillisyyden pohjalla.

Tavoitteena on, että ihmiset löytävät Jeesuksen omakohtaisena pelastajana ja voivat sen myötä kasvaa kristittyinä ihmisinä.

Seurakunnan toimintamuotoja ovat sunnuntain jumalanpalvelukset, rukous- ja ylistystilaisuudet, opetustilaisuudet, lasten pyhäkoulu, varhaisnuorten ja nuorten toiminta, leirit sekä vanhustyö.

Seurakunnallisia palveluja ovat mm. kaste, ehtoollinen, diakoniatyö sekä hautaustoimitukset.

Seurakunnan toimintaa järjestetään ensisijaisesti Vaajakosken ja Jyväskylän seudun asukkaille, seurakunnan jäsenille ja heidän läheisilleen. Kohteena ovat eri ihmisryhmät kuten lapset, nuoret, työväestö, vanhukset ja syrjäytyneet.  Lähetystyön kohteina ovat Sierra Leone, Kamerun, Brasilian katulapsityö, Venäjäntyö ja Arabityö Lähetysyhdistys Jyvän kautta.

Toimimme yhteistyössä muiden seurakuntien kanssa Vaajakoskella Päiväkeskus Suvanto Ry:n kautta. Jyvässeudulla olemme mukana alueen kristillisten seurakuntien yhteistyössä, josta esimerkkinä on vuonna 2007 toteutettu Missio Jyväskylä.

Vuosittain järjestetään päihdeongelmaisten miesten ja naisten leirit yhteistyössä Jyväskylän helluntaiseurakunnan, - vapaaseurakunnan ja Katulähetys ry:n kanssa. Jyväskylän maaseurakunnan Vaajakosken piirin kanssa toteutetaan vuosittain yhteinen Jumalanpalvelus ja muuta ohjelmaa Vaajakosken Kohinoiden aikaan.

Seurakunnallamme on oma kirkkorakennus ja leirikeskus Kesäranta.

Alla kuvat kirkkorakennuksesta Savonmäentie 14 kohdalta sekä Kesärannan päärakennus järven puolelta kuvattuna.